Seat Alhambra
Blog dedicat proprietarilor de Seat

Noul Alhambra
     media: 5.00 din 4 voturi

Noul Alhambra – functională şi eficientă- perfectă pentru familiile dinamice

Noul model integrează tehnologie de ultimă generaţie
Versatilitate inteligentă cu până la şapte locuri şi uşi glisante
Dinamică surprinzătoare cu un grad remarcabil de eficienţă
Motoare TDI şi TSI cu cele mai mici consumuri de CO2 din segment
Echipament hi-tech inovator, standard de calitate excepţional

Noul SEAT Alhambra este partenerul perfect pentru un stil de viaţă activ şi sportiv. Cel mai nou membru al segmentului Multi-Purpose Vehicle (MPV) oferă spaţiu din belşug pentru familie, afaceri şi hobby-uri. Versatilitatea inovativă se potriveşte perfect atât cerinţelor familiilor cât şi ale afacerilor. Ca la orice model SEAT, caracterul sportiv şi plăcerea de a conduce se îmbină cu gradul ridicat de utilitate. Datorită manevrabilităţii sale surprinzător de dinamice a gamei de motorizări cuprinse între 140 şi 200 CP şi a echipamentelor hi-tech de ultimă generaţie, fiecare kilometru parcurs cu Alhambra devine o plăcere. Având un consum mediu de carburant de numai 5,5 litri, Alhambra stabileşte un punct de referinţă în segmentul său.

“Inovaţia şi inteligenţa sunt cuvintele cheie ale noului SEAT Alhambra. Reprezintă un pas uriaş în ceea ce priveşte utilitatea, dinamica şi siguranţa,” a declarat James Muir, Preşedintele SEAT S.A. “Conceptul impresionant combină cele mai înate nivele de funcţionalitate şi calitate exceptională ale manoperei.”

Dimensiuni

Alhambra are dimensiunile perfecte pentru segmentul MPV european – oferă un spaţiu interior uimitor. Datorită gradului sporit de vizibilitate şi a manevrabilitaţii exceptionale, este foarte uşor de condus în oraş. Cu o lungime de 4.85 metri, noul SEAT Alhambra este cu 22 centimetri mai lung decât predecesorul său şi cu 9 centimetri mai lat. Există spaţiu din belşug pentru pasageri adulţi, aceştia pot sta confortabil chiar şi în al treilea rând de scaune, în timp ce uşile mari glisante (având ca opţional acţionarea electrică) permit accesul lejer. Volumul portbagajului este mai mult decât încăpător – în configuraţia cu cinci scaune, volumul portbagajului este de 885 litri şi poate fi crescut pană la maxim 2,297 litri dacă sunt folosite doar scaunele din faţă.

Configurarea spaţiului interior

Un aspect principal în cadrul dezvoltării a fost inteligentul şi foarte versatilul concept de configurare a spaţiului interior – noul SEAT Alhambra poate avea cinci, şase sau şapte scaune. Daca este nevoie de mai mult spaţiu de depozitare, al doilea şi al treilea rand de scaune nu mai trebuie îndepărtate, acestea pot fi uşor pliate la nivelul podelei folosind sistemul "Easy-Fold". Poziţia scaunelor atât pentru sofer cât şi pentru pasagerul din faţă, combină cea mai bună vizibilitate cu un sentiment sportiv şi o ergonomie perfectă.

Design-ul

Noul SEAT Alhambra, prin designul său, transmite în mod clar caracterul dinamic. Lătimea, proporţiile bine gândite şi liniile clare transmit o prezenţă puternică şi un nivel crescut de sportivitate, neobişnuit segmentului MPV. Cu capota care integrează Arrow Design şi grila specifică a radiatorului, Noua Alhambra îşi expune în mod evident AND-ul SEAT. Profilul lateral lin exprimă o precizie tehnică impresionantă, cu uşile glisante integrate perfect. Partea din spate a maşinii este pusă în evidentă de spoilerul robust, de uşa joasă a portbagajului şi de blocurile optime largi.

Motorizari

Pe lângă aspectul atractiv, Alhambra este nou în fiecare detaliu şi integrează cea mai noua tehnologie. Aceasta începe cu gama de motorizari unde toate variantele TSI şi TDI dispun de injecţie directă de carburant şi turbocompresor. Variantele TSI realizează 110 kW/150cp şi 147 kW/200cp, în timp ce motorizările TDI oferă 103 kW/140cp şi 125 kW/170cp. Suplimentar este oferit în standard şi stemul Start&Stop şi recuperarea energiei. Cu un consum mediu de combustibil de numai 5,5l şi emisii de CO2 de numai 143g/km, SEAT Alhambra 2.0TDI cu 103 kW/140cp este punctul de referinţă din aceast segment. Alhambra TDI este de asemenea echipat cu catalizator SCR (Selective Catalytic Reduction), modelul pe motorină fiind unul dintre cele mai “curate” din segmentul MPV-uri.

Tehnologii

Transmisia DSG oferă combinaţia perfectă dintre caracterul sportiv, confort şi eficienţă. Însă tehnologia inovatoare oferită este mult mai largă. Aceasta include faruri bi-xenon adaptive. Un senzor detectează vehiculele din sens opus şi reglează automat înclinarea şi intensitatea farurilor. O altă noutate este sistemul de asistare a direcţiei la parcare care permite manevrarea autonomă a maşinii pentru parcare în locuri strâmte. Camera video permite vizualizarea spaţiului din spatele maşinii. Trapa glisantă panoramică are o deschidere mai largă cu 300 % faţă de o trapă convenţională, sistemul Climatronic poate fi reglat separat pentru toate cele trei rânduri de scaune. Sistemul electric simplifică acţionarea uşilor laterale şi a portbagajului.

Dotarile standard de siguranţa sunt mult peste media pieţei auto. Acestea cuprind şapte airbaguri, inclusiv un airbag pentru genunchii şoferului şi sistem electric de blocare a uşilor din spate. Standard sunt sistemele ABS şi ESP, inclusiv asistenţa la frânare şi sistem de control a presiunii pneurilor cu avertizare luminoasă. Alhambra este oferită în versiunile Reference şi Style, cu echipare standard extrem de extinsă. Noul SEAT Alhambra se va produce în Palmela, Portugalia şi va fi comercializată începând cu toamna acestui an.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile

   
 
 
Powered by www.ablog.ro
Termeni si Conditii de Utilizare